Geschiedenisleraar 2019

11 maart 2019

Wie inspireert met zijn/haar kennis en enthousiasme leerlingen en is de beste geschiedenisleraar van 2019? Meld nu jouw leraar of collega aan!

De beste geschiedenisleraar van het land

Werkt er op jouw school een leraar die het als geen ander verdient deze prijs te winnen? Een inspirerende geschiedenisleraar die leerlingen uitdaagt heden en verleden met elkaar te verbinden? Geef hem of haar op voor Geschiedenisleraar 2019. De verkiezing geschiedenisleraar van het jaar wordt georganiseerd door het Rijksmuseum in samenwerking met het Nationaal Archief en de NTR.

Geschiedenisleraar aanmelden 

De nominatie van de leraar is pas compleet als hij of zij wordt aanbevolen door leerlingen én door collega’s (directie en/of leraren). Per docent dient maximaal één leerlingenformulier en één directie/leraren formulier ingediend te worden. 
De deadline voor aanmeldingen is 28 maart 2019.

De verkiezing

Iedereen kan zijn of haar favoriete geschiedenisleraar nomineren. Een vakjury onder voorzitterschap van Noraly Beyer, kiest de beste geschiedenisleraar van het land. Leraren die met hun kennis en enthousiasme leerlingen inspireren. Eind oktober 2019 wordt de winnaar Geschiedenisleraar 2019 bekend gemaakt in het Rijksmuseum. De winnende leraar is een jaar lang de ambassadeur van het geschiedenisonderwijs, neemt een lesvideo op, én mag met drie klassen naar het Rijksmuseum. Nummer twee en drie mogen met hun leerlingen naar het Nationaal Archief in Den Haag.