Herfstvakantie? Kom naar het Nationaal Archief!

12 oktober 2018

In de herfstvakantie is er van alles te beleven rondom de fototentoonstelling Face to Face: workshops, rondleidingen en een lezing.

Workshop Super Selfie

Maak jij wel eens een selfie? Maar wil je leren hoe je een Super Selfie maakt? Tijdens deze workshop leer je wat je kunt doen om leuk te kijken, hoe je zorgt voor een goede belichting en wat een goede hoek is. Aan het eind van deze workshop weet jij hoe je perfect moet poseren voor een Super Selfie en ook hoe je die in no-time maakt.

Vergeet je tablet of smartphone niet!

Data: 23, 25, 26, 27, 28 oktober
Tijd: 15.00 – 16.00 uur
Prijs p.p.: € 2,50
Aanmelden voor deze workshop

Workshop papier scheppen

Papier kun je van verschillende materialen maken, zoals hout en papiersnippers. Maar wist je dat je ook een versleten spijkerbroek of oud geld kunt gebruiken? In deze workshop maak je papier van echte geldsnippers!
Data: 23, 25, 26, 27, 28 oktober
Tijd: 13.00 – 14.30 uur 
Prijs p.p.: € 2,50
Aanmelden voor deze workshop

De activiteit papier scheppen in het Nationaal Archief maakt deel uit van het festival De Betovering.

Rondleiding achter de schermen

Het Nationaal Archief heeft ruim 15 miljoen foto’s van bekende en minder bekende fotografen en van indrukwekkende gebeurtenissen. Hoe worden die allemaal bewaard? Wij geven je een kijkje in het nieuwe fotodepot.
Data: 28 oktober
Tijd: 14.30 – 15.30 uur
Prijs p.p.: € 5,00 | € 4,00 voor Vrienden

Lezing Koos Breukel over portretten

Koos Breukel is een van Nederlands bekendste portretfotografen. Zijn portretten zijn nooit oppervlakkige beelden. Dankzij zijn feilloze radar legt Koos Breukel vast wat er voorbij de buitenkant te zien is. Het resultaat is geen meedogenloze foto, maar een onbevooroordeeld portret dat recht doet aan het individu. Hoe kwamen de portretfoto’s uit het fotoarchief van Koos tot stand en hoe kijkt hij tegen de getoonde duo’s in de tentoonstelling aan?
Datum: 28 oktober
Tijd: 13.00 – 14.00 uur
Prijs p.p.: € 10,00 | € 8,00 voor vrienden | € 5,00 voor museumkaarthouders

Bestel uw ticket in de webwinkel

Bestel uw ticket in de webwinkel (museumkaarthouders)