Wie ben ik, wie was jij? naar finale Museumeducatie Prijs

24 september 2019

De educatieve tentoonstelling Wie ben ik, wie was jij? van het Nationaal Archief is door naar de finale van de Museumeducatie Prijs. De andere finalist is het Museum Catharijneconvent in Utrecht met het Sint Maarten Debat. Aanstaande maandag bezoekt de jury de tentoonstelling Wie ben ik, wie was jij?. De Museumeducatie Prijs 2019 wordt op 8 november 2019 uitgereikt aan de winnaar tijdens de Museumkids Awards.

Museumeducatie Prijs

De Museumeducatie Prijs is dé onderscheiding voor bijzondere samenwerkingsprojecten van musea en basisscholen. Het beste educatieproject wint een bedrag van €45.000. De prijs is bestemd om bijzondere, vernieuwende projecten met het veld te delen, en navolging ervan te stimuleren. Voor meer informatie over de Museumeducatie Prijs, ga naar www.museumeducatieprijs.nl/

Wie ben ik, wie was jij?

In de tentoonstelling Wie ben ik, wie was jij? ervaren leerlingen hoe tijd, plaats en de omstandigheden waarin ze geboren worden invloed hebben op de mogelijkheden en keuzes die ze (niet) hebben. Aan de hand van een historisch personage ontdekken ze dat gelijke behandeling en gelijke rechten niet vanzelfsprekend zijn. Wat doe je als je als kind wordt weggegeven en opgroeit in een ver land? Wat als je wilt studeren, maar je mag niet omdat je vrouw bent? Heb je iets te kiezen als je in slavernij wordt geboren?

De tentoonstelling Wie ben ik, wie was jij? bevat vier thema’s: Goed en fout in de Tweede Wereldoorlog, Van huis en haard, Handel en slavernij en Vecht voor je recht.

Kijk voor meer informatie op onze onderwijspagina